Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Sürdürülebilir Moda hayal mi?

Moda dünyasında tüketim ve tüketici kelimeleri sürdürülebilir kelimesinden daha çok bilinip kullanılıyor. Anlamını bilmediğimizden cümle içinde de kullanılamayan bir sözcük.

Öncelikle sürdürebilir ne demek? Sözlük anlamı -devamlı olma olanağı bulunan, devam edilmeye olanak veren – olan bir kelime. Yani tüketip imha etmektense devamlılık sağlayan demek. Bu devamlılık hem gezegenin kaynakları için hem de üretilen her ürünün uzun süre kullanımı için geçerlidir. Sürdürebilir moda tam olarak bir hayal olmasa da yakın bir zamanda gerçekleşecek gibi de durmuyor.  Kökten bir değişim gerekiyor ama bunu yapabilmek için önce konuyu iyi anlamak lazım.

Gezegenin kaynaklarını kullanıp üretim yapanların yani aslında her üreticinin bunu tüketenlere anlatması ilk adımlardan biridir. Bir ürünü satmak için onun nasıl rahat ve nasıl kullanışlı olduğunu anlatıp reklam yaparken, nasıl üretildiğini de bir cümleyle bile olsa not düşmek tüketicilerin farkındalığını arttırabilir. Yeni dünya düzeni yeni kelimeler öğrenmeye zorluyor insanı. Ne güzel.

Sepet

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.