Bu site, tarayıcınız için sınırlı desteğe sahiptir. Edge, Chrome, Safari veya Firefox'a geçmenizi öneririz.

Mağazacılığın Geleceği Ne Olacak?

Belirsizliğin olduğu bu dönemlerde girişimciler ve mağaza sahipleri de mağazacılığın geleceğinin ne olacağını çok merak ediyor. Covid-19 ile birlikte satışlar e-ticarete dönmüş durumda ama araştırmalar ve iş dünyası içindeki şirket sahipleri bu konularda ne düşüyor diye merak ediyorsanız BOF sitesinde yayınlanan Cathaleen Chen’in Fiziksel perakendenin geleceğine dokunuş adlı yazısını okuyabilirsiniz.

Chen’ e göre Zara- Inditex grubunun 2 sene içerisinde fiziksel 1200 mağazasını kapatma kararı alması ve Nordstrom’un Mayıs ayında 16 mağazasını kapatacağını duyurması  mağazacılık öldü mü sorusunu  akla getirirken , o mağazacılığın ölmediğini sadece evrildiğini yazmış. 2018 de Publicis Sapient ajansının yaptığı bir araştırmaya göre tüketicilerin %90’ı  yeni ürünlere online baksa da, %46’ sı satın almayı fiziksel olarak yapıyor. Kalan %35 laptop ve %18 cep telefonlarından gerçekleştiriyor.

Geçen Temmuz canlı BOF yayınında yapılan söyleşide G.V.Raemdonck sözleri bu soruya cevabı veriyor. “ Bir zamanlar mağazacılığın bittiğini düşünenler oldu ama ben diyorum ki bizim işimiz ilişki kurmak ve mağazalar da bunun merkezi. İnsan etkileşimi çok güçlüdür. Yarın eğer sıfır mağazam olacak olsa  kurduğum ilişkilerin hepsinin yok olacağını bilirim.”

Son olarak yazıda dikkatimi çeken en önemli şey de Warby Parker şirketinin mağaza açacağı yerleri online satışın en fazla olduğu yerleri tespit ederek açması. İnsanlar,  fiziksel bir mağazası olan markalara daha çok güveniyormuş.

Sepet

Satın alınabilecek başka ürün yok

Sepetiniz şu anda boş.